Eterično olje Jelke

10,00

 • aromaterapija
 • za kožo
 • za masažo
 • domače čistilo

Na zalogi

Šifra: Jelka Kategorija:

DODATEN OPIS

eterično olje jelke bela jelkaBela ali navadna jelka, tudi hoja (znanstveno ime Abies alba) je iglasto drevo s ploščatimi iglicami in gladkim belkasto sivim lubjem. Njena rastišča so v srednji in južni Evropi, saj je občutljiva na nizke zimske temperature, rabi pa veliko vlage in toplote. Zraste do 60m visoko. Deblo je pokončno in ravno. Ime Abies alba je ta jelka dobila po dveh srebrno belih črtah na spodnji strani iglic. Zgornja stran iglic je temno zelena. Iglice rastejo posamično, dvoredno in so dolge 2-3 cm.

Eterično olje Bele jelke so uporabljali Indijanci v svojih duhovnih obredih in kot večnamensko zdravilo. V energijski aromaterapiji hlapi tega eteričnega olja podpirajo odprtje četrte čakre.

UPORABA:
 • Aromaterapija: Osvežuje zrak v prostoru in izboljša kvaliteto zraka. Pomaga pri težavah z dihali, z delovanjem na psiho pripomore k boljšemu razpoloženju, deluje pomirjevalno. S svojim sladkasto svežim vonjem spodbuja občutek udobja, sproščenosti, povečane energije in stabilnosti. Odlično osveži zrak v bolniških sobah.V difuzor kanite 3-4 kapljice olja ali 1 kapljico na glinen obesek.
 • Za masažo:Po fizičnem naporu, pri bolečinah v mišicah, pri revmatizmu, artritisu, pri vnetju sinusov. V 10 ml osnovnega olja dodamo 4 kapljice eteričnega olja Bele jelke.
 • Nanos na kožo:Na kožo deluje čistilno in tonično.1-2 kapljici razredčite s kokosovim oljem in nanesite na željeno mesto.
 • Domače čistilo za boljšo učinkovitost in prijetnejši vonj v prostorih dodamo nekaj kapljic naravnemu čistilu.
 • Naredite čistilo za kuhinjo in kopalnico z belo jelko in limono: dodajte 15 kapljic olja bele jelke, 15 kapljic eteričnega olja limone in 1 čajno žličko kastilnega mila ( Kastilno milo je rastlinsko milo, ki je tradicionalno izdelano iz 100% čistega oljčnega olja, vode in lugov.) v steklenico z razpršilom. Preostanek steklenice napolnite z destilirano vodo. Pred uporabo dobro pretresite.
 • Uživanje: enkrat ali dvakrat dnevno 1 kapljica. Jemlje se razredčeno v žlici medu ali v zeliščnem poparku.
 • Eterično olje bele jelke je lahko koristno po naporni dejavnosti ali intenzivni vadbi. Protivnetne lastnosti tega olja lahko pomirijo vnetje. Ustvarite masažno olje po vadbi tako, da razredčite 1-2 kapljici bele jelke v 1 čajno žličko nosilnega olja (kot je mandljevo ali kokosovo olje), vmasirajte na boleče ali utrujene mišice.

Količina: 10 ml

Latinsko ime: Abies alba – Jelka EO
Države izvora: Avstrija
Vonj: balzamični, lesni, svež
Način pridobivanja: proizvedeno z destilacijo vodne pare iz Abies alba L., Pinaceae.
Posebna opozorila: Eterična olja so zelo koncentrirana in zato niso primerna za dojenčke in za nosečnice. Vedno jih odmerjamo zmerno in poskrbimo, da čisto eterično olje (koncentrat) ne pride v stik z očmi, sluznico ali odprtim ognjem. Hranimo jih zaščitene pred svetlobo, mrazom in izven dosega otrok. Eterična olja iglavcev hitreje oksidirajo, zato jih hranite dobro zaprta na hladnem in temnem mestu. Če oksidira, lahko nadraži kožo.

Vsa eterična olja v naši ponudbi so 100% naravna ekološka primerna za uporabo v aromaterapiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

ekološko

Ekološki certificiran izdelek