Flyknit

Kaj je Flyknit?

Flyknit je nova vrsta zgornjega dela obuvala iz enega samega kosa digitalno stkane tkanine. Ta enotni zgornji del obuvala nudi popolno prileganje nogi. Flyknit je tkanina iz poliestrske niti, ki je bolj prožna in zračna od drugih tkanin in s svojo zmožnostjo prilagajanja nudi večjo oporo.

Brezšivni zgornji del obuvala nudi večje udobje, oporo brez deformacij in daljšo vzdržljivost, za razliko od klasičnih športnih copat, kjer je zgornji del sestavljen iz več plasti, šivov in volumna, kar ima za posledico več uporabljenih materialov in manjšo fleksibilnost.

Agile II modre FlyknitPrednosti materiala Flyknit:

Z uporabo te tkanine je doseženo popolno preoblikovanje zgornjega dela klasične športne obutve, pri čemer pride najbolj do izraza naravna fleksibilnost stopala, noge. Je brez šivov v zgornjem delu in zaradi popolne prilagoditve nogi nudi večjo oporo.

Izboljšana je vzdržljivost in trajnost obutve. Kljub svoji lahkosti in prilagodljivosti ta material zagotavlja dolgotrajno strukturno celovitost in kljub večjim obremenitvam obutve ob zahtevnih telesnih aktivnostih
ohranja dolgo časa svojo prvotno obliko.

Nekateri modeli Flyknit vključujejo še brezšivno mrežico, ki nudi zračnost in udobje, kot bi imeli obuto le nogavico.

Flyknit na nekaterih ključnih predelih stopala, kot so peta in prsti, vključuje tudi neelastična vlakna, ki zagotavljajo večjo stabilnost, oporo in trajnost.

Povzetek:
S tehnologijo Flyknit se je bistveno zmanjšala teža obuvala, poenostavljen je proizvodni proces z zmanjšanjem odpadnega materiala in tako z minimalnim vplivom na okolje zagotavlja veliko športnih zmogljivosti.