Eterično olje Kafre

12,00

 • za aromaterapijo
 • za aromatično namakanje
 • za odstranitev bakterij v zraku
 • lajšanje težav zaradi artritisa, revme…

Na zalogi

Šifra: Kafra Kategorija:

DODATEN OPIS

Eterično olje kafreKafrovec je drevo, ki zraste do 15 metrov v višino. Uspeva v tropskem in subtropskem podnebju, razmnožuje pa se s semeni ali podtaknjenci. V vseh delih drevesa so eterična olja, ki imajo značilen vonj. V koreninah se ta olja kopičijo v posebnih votlinicah. Drevo že od nekdaj gojijo prav zaradi teh olj, ki so jih v preteklosti pridobivali iz posekanih dreves, danes pa jih pridobivajo iz vseh delov rastline.

Že stoletja so eterično olje kafre Kitajci in Indijci uporabljali tako v verske kot v medicinske namene, saj so verjeli, da imajo njegovi hlapi zdravilne učinke na um in telo. Na Kitajskem so trden in dišeč les kamforjevega drevesa uporabljali tudi pri gradnji ladij in templjev.

V ajurvedski medicini je uporaba namenjena blaženju oziroma odpravljanju  kašlja, bruhanja, driske, pri reševanju vseh kožnih obolenj, kot je npr ekcem, pa do težav s prebavili, povezanih z napenjanjem, gastritisom, kakor tudi težav, povezanih s stresom; pa tudi pri nizkem libidu. V preteklosti se je kamfor uporabljal celo v medicini; verjeli so, da zdravi govorne in psihološke motnje. V Evropi in v Perziji so v 14. stoletju kamfor uporabljali kot dezinfekcijsko sestavino pri zaplinjevanju v času kuge, pa tudi pri postopkih balzamiranja.

Nekaj nasvetov za UPORABO:
 • Olje kafre, ki se uporablja za aromaterapijo, se lahko doda v difuzor za spodbujanje psihične razbremenitve. Pomaga pri zamešenem nosu, bolečem grlu, zmanjšuje nelagodje pri kašlju in prehladu. 10 kapljic eteričnega olja kafre dodajte v difuzor

 • Za aromatično namakanje lahko 2-3 kapljice olja dodamo v kad, napolnjeno s toplo vodo. Znano je, da 10-minutno namakanje v taki vodi odpravlja pomanjkanje energije.

 • Za razkužitev zraka v zaprtih prostorih združite 15 kapljic eteričnega olja kafre in 15 kapljic eteričnega olja bora in jih shranite v temno stekleničko. V dobro prezračenem prostoru razpršite 5-10 kapljic te mešanice; s tem izboljšate čistost zraka in zmanjšate možnost ustvarjanja okolja, v katerem lahko uspevajo patogeni.

 • Znano je, da olje kafre, ki se uporablja v kozmetičnih aplikacijah, koristi pri mastni in aknasti koži, saj preprečuje kopičenje olja, nečistoč in bakterij ter s tem zmanjšuje možnost za nastajanje vnetij. Če želite ustvariti nočni serum, za katerega velja, da pomirja razdraženo in vneto kožo, najprej izberite nosilec, ki najbolj ustreza vašemu tipu kože. 10 ml tega nosilnega olja nalijte v 12 ml jantarno stekleničko s kapalko in dodajte 5 kapljic eteričnega olja kafre, 4 kapljice eteričnega olja limone in 3 kapljice eteričnega olja sivke. Stekleničko zaprite, jo dobro pretresite, da se vsa olja dobro povežejo. Pred spanjem si očistite obraz in 1-2 kapljici te mešanice vmasirajte v kožo. Zjutraj obraz sperite z vodo.eterično olje kafre

 • Nekaj kapljic eteričnega olja kafre v nosilnem olju je učinkovit pomočnik pri lajšanju težav zaradi artritisa, revme, bolečin v mišicah ali kot dodatek hladnim oblogam pri zvinih in odrgninah.  10 kapljic kafrovega olja, 1 žlica nosilnega olja ​Če koža ni občutljiva, nosilnemu olju dodajte kafrovo olje. Vmasirajte na prizadeta področja.​
 • Mešanice za difuzor:
 • Poletne noči:
  8 kapljic limete
  7 kapljic kafre
  5 kapljic ingverja 
 • Za sprostitev:
  8 kapljic sivke
  7 kapljic poprove mete
  5 kapljic kafre
 • Skrivnost:
  9 kapljic kadila
  6 kapljic kafre
  5 kapljic žajblja
 • MAZILO PROTI SRBEČICISESTAVINE:
  6 kapljic kafrovega olja
  1 žlica kokosovega olja NAVODILA:
  Sestavine zmešajte na dlani. Redno drgnite po prizadetem območju. Dodajte več kafre, če jo prenašate.
 • eterično olje kafre v prehrani
Kafra, ki se uporablja pri kuhanju v Indiji, je ‘užitna kafra’ in je znana kot Pachha Karpooram, kar pomeni “zelena kafra”. Kafra se uporablja tudi kot aroma v različnih jedeh. Obstajata dve vrsti kafre ena je užitna, druga ne. Ljudje iz južne Indije kafro dodajajo  sladkemu rižu z mlekom. Pri uporabi kafre v kulinariki razredčite 1-2 kapljici v 250g hrane (sok, čaj, solata itd.). Največ enkrat na dan. Za dober spanec vam lahko pomaga tudi 1 kapljica eteričnega olja kafre, ki jo dodate v skodelico toplega mleka. (Če ste čez dan dodali olje kafre v hrano, je zvečer z mlekom ne smete več piti.Ne pozabite eterično olje kafre lahko uživate samo 1x na dan po 1-2 kapljici)
Količina: 10 ml

Latinsko ime: Cinnamomum Camphora Kafra EO
Vonj: močan, oster, svež, zeliščni
Način pridobivanja: Destilacija z vodno paro iz lesa Cinnamomum camohora CT linalool.
Posebna opozorila: Ne uporabljajte v nosečnosti in času dojenja. Ne uporabljajte v bližini obraza dojenčkov in otrok, saj lahko povzroči težave z dihanjem. Vedno jih odmerjamo zmerno in poskrbimo, da čisto eterično olje (koncentrat) ne pride v stik z očmi, sluznico ali odprtim ognjem. Hranimo jih zaščitene pred svetlobo, mrazom in izven dosega otrok.

Vsa eterična olja v naši ponudbi so 100% naravna ekološka primerna za uporabo v aromaterapiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

ekološko

Ekološki certificiran izdelek