Bosonoga obutev ima več značilnosti. Najbolj pomembno pa je, da z bosonogimi čevlji približamo našo hojo hoji z bosimi nogami.

RAVEN PODPLAT brez povišane pete je odlična osnova za naravno in pokončno držo telesa.

TANEK PODPLAT nam omogoča občutiti tla in se s tem prilagoditi hoji tudi po neravnem terenu. S tem tudi zmanjšamo možnost poškodb gležnja. Poleg tega pa hojo občutimo kot nežno masažo podplatov. Podplati pri bosonogih čevljih merijo od 2 do 6 mm.

ŠIROK SPREDNJI DEL čevlja omogoča prstom pravilni razvoj, prsti imajo namreč dovolj prostora in se ne stiskajo. Veliko ljudi ima težave z ukrivljenostjo palca oz. hallux valgus, kar je v veliki meri posledica preozkih čevljev oz. čevljev s peto.

FLEKSIBILNOST PODPLATA  omogoča boljše upogibanje stopal in s tem bolj naravno hojo.

ČEVELJ BREZ PODPORE neguje, krepi in spodbuja gibčnost. Čedalje več pediatrov spodbuja boso hojo in nošenje bosonogih čevljev od prvih korakov naprej. S tem namreč damo otroku in njegovemu teleso odlično popotnico za življenje.

MEHKI in NARAVNI čevlji brez trdih ojačitev dajejo stopalom svobodo za gibanje. Ne pustimo, da se nam stopalo oblikuje po čevljih, ampak oblikujemo čevelj po stopalih.

Get in touch