Eterično olje Cedre

10,20

  • pomirja kašelj, blaži astmo
  • preprečuje nabiranje sluzi in druge težave pri dihanju
  • vpliva na videz kožnih madežev, jih zmanjšuje
  • zmanjšuje izpadanje las
  • lajša bolečine, stanja togosti in zatira vnetja

Na zalogi

Šifra: cedra Kategorija:

DODATEN OPIS

Atlaška cedra je drevo, ki zraste do 50 metrov visoko, deblo pa lahko doseže premer do 1,5 metra in je odeto sprva z gladko sivkasto skorjo, kasneje pa to razpoka in razvije se luskasto lubje. Vrh krošnje je pokončen, veje so dokaj močne in goste. Iglice so kratke, trde, ostre, sploščene ter upognjene. Morsko zelene iglice so združene v šope, ki poganjajo na posebnih nastavkih. Atlaška cedra je samonikla v gorskih območjih Severne Afrike, predvsem v Alžiriji in Maroku. Po gorovju Atlas pa je dobila tudi slovensko ime. Iz Severne Afrike so to drevo prinesli v Evropo leta 1827, danes pa jo najdemo v krajih z zmernim in vlažnim podnebjem.Eterično olje cedre

Z eteričnim oljem cedre v aromaterapevtskih aplikacijah dezodoriramo notranje okolje; ima vpliv na izboljšano možgansko aktivnost in poveča koncentracijo, zbistri um, zmanjša hiperaktivnost in škodljivi stres, lajša napetost in spodbuja h kakovostnejšemu spanju. Njegov vonj odganja žuželke in preprečuje razvoj plesni.

UPORABA:
  • Za pomiritev kašlja, za lajšanje dihanja pri astmi, za preprečevanje nabiranja sluzi in drugih težav, ki preprečujejo sproščeno dihanje, dodajte nekaj kapljic eteričnega olja cedre v difuzor. Znano je, da globoko vdihavanje njegovega vonja omogoči sproščeno dihanje in spodbuja k mirnemu spanju. Prednosti tega olja lahko še povečamo, če njegovo uporabo kombiniramo (ustvarimo mešanico) s katerim od naslednjih eteričnih olj: sivka, kadilo, rožmarin, bergamotka, limona. Za neposredni nanos na kožo olje cedre razredčite v osnovnem olju in ga nato vmasiratee v predel prsnega koša in vratu.
  • Za manj izrazit videz kožnih madežev in zmanjšanje možnosti za njihov pojav v prihodnje, razredčite olje cedre v lahkem nosilnem olju in uporabite pri običajnem umivanju obraza ali v vlažilni kremi kot je krema za obraz ali losjon za telo. Uporaba v teh kombinacijah lahko pomaga očistiti kožo nečistoč in odvečne maščobe, jo okrepiti pred mikrobi, odpraviti okužbe in zmanjšati vnetje ter luščenje. Alternativno lahko olje cedre razredčite v nosilnem olju in nato dodate v toplo kopel, da odpravite madeže na manj dostopnih mestih.
  • Za naravno zmanjšanje izpadanja las lahko eterično olje cedre razredčite v običajnem šamponu in balzamu. Druga možnost je, da nekaj kapljic razredčimo v nosilnem olju, kot je kokosovo, in v masiramo v lasišče. To masko pustite na lasišču vsaj pol ure, preden jo sperete. Za še večjo učinkovitost lahko olje cedre kombinirate z eteričnimi olji timijana, sivke ali rožmarina. Znano je, da ta kombinacija očisti in poveča prekrvavitev lasišča, kar posledično spodbuja rast novih las in izboljša videz oz volumen las. To mešanico lahko moški ljubitelji brade nanesete tudi na predel brade.
  • Za lajšanje bolečin, občutenja togosti in blažitev vnetij lahko eterično olje cedre razredčimo z osnovnim oljem po lastni želji in vtremo na prizadeta območja. Ta preprosta masažna mešanica ima dodatno prednost, saj vpliva na razstrupljanje telesa, pomaga odstraniti notranje onesnaževalce, odpravi zadrževanje vode oz vpliva na njeno izločanje. Redne masaže z eteričnim oljem cedre slovijo tudi po temu, da pripomorejo k naravni izgubi teže (ker se telo osvobaja toksinov), vplivajo na zategovanje ohlapne kože, zmanjšujejo videz strij, pomirjajo ekceme in akne, olajšajo celjenje ran, uravnotežijo krvni tlak (zmanjšujejo hipertenzijo) in preprečujejo pojav mišičnih krčev. Alternativno masažam lahko v toplo kopel dodamo razredčeno olje cedre.

Količina: 10 ml

Latinsko ime: Cedrus atlantica – Cedra EO
Država izvora: Maroko
Vonj: lesni, svež, zeliščni
Način pridobivanja: Pridelano s parno destilacijo iz skorje rastline Cedrus atlantica.
Posebna opozorila: Eterična olja so zelo koncentrirana in zato niso primerna za dojenčke in za nosečnice. Vedno jih odmerjamo zmerno in poskrbimo, da čisto eterično olje (koncentrat) ne pride v stik z očmi, sluznico ali odprtim ognjem. Hranimo jih zaščitene pred svetlobo, mrazom in izven dosega otrok.

Vsa eterična olja v naši ponudbi so 100% naravna ekološka primerna za uporabo v aromaterapiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

ekološko

Ekološki certificiran izdelek