Nega nohtov z aloe vero

 

Nohti so del našega telesa, ki so z estetskega vidika med bolj izpostavljenimi. Vselej na očeh so odraz naše osebne higiene, zato jim je vredno posvetiti nekoliko več pozornosti. aloe vera nohti roke nega

Aloe vera za nego nohtov

Aloe vera je ena izmed čudovitih zdravilnih rastlin za nego kože in seveda tudi nohtov. Pri nohtih vpliva blagodejno na njihovo regeneracijo in jim pomaga ohranjati zdrav, privlačen videz.

Med lastnosti aloe vere, ki vplivajo na proces nege nohtov, uvrščamo:

  • Regenerativne lastnosti, ki omogočajo nohtom zdravo rast.

  • Vlažilne lastnosti, ki pripomorejo k optimalni rasti nohtov brez poškodb in prispevajo k njihovi trdnosti.

  • Zdravilne in zaščitne lastnosti, ki med drugim zagotavljajo trdoto nohtov in obnavljanje obnohtne kožice.

Uporaba aloe vero za nego nohtov

Povečini doma nimamo na razpolago dovolj rastlin aloe vere, da bi lahko za nego uporabljali svež gel iz njenih listov, zato za vsakodnevno nego nohtov uporabimo izdelke iz njene osnove Krema za roke in nohte ali Gel po soncu/britju .nega nohtov aloe vera

Tako gel kot kremo namažemo v nekoliko debelejšem sloju na nohte in pustimo, da se na njih posuši in ustvari emajlu podoben zaščitni sloj. Naj ostane čim dlje mogoče na nohtih.

Najbolje je, da to postopek opravite dvakrat na dan – če vam le čas dopušča.

Poleg nege vaših nohtov je aloe vera odlična za zdravljenje glivic. V primeru glivic na nohtih nanesite gel aloe vere Gel po soncu/britju in tako ozdravite okužbo. Po ozdravitvi okužbe gel aloe vere nanašajte še 2 ali 3-krat na teden, saj deluje kot zaščitno sredstvo pred ponovno okužbo.

Roke si umivajte z milom na osnovi aloe vere (Milo iz Aloe vere ali Ročno delano milo ) in s tem poskrbite tudi za čiste in primerno negovane nohte in roke. Primerno prehranjeni in čisti nohti se težje poškodujejo in so obenem bolj odporni proti glivicam.

 Blog je napisala:  Teresa Marrero Ruben
Prevedla: Mateja Ribič