Nega lasišča s pomočjo aloe vere

nega lasLasje in koža lasišča sta dela našega telesa, ki zahtevata posebno nego. V želji ohranjanja njunega zdravja moramo njuni negi posvečati prav posebno pozornost, zato nam ne sme biti vseeno, katere izdelke uporabljamo za nego las in lasišča.

Pomen hidracije

Hidracija je bistvenega pomena za delovanje celotnega organizma. Za vsa živa bitja je voda glavno »gorivo«, saj brez vode ne moremo živeti.

Zdravo lasišče je osnova za rast las in s primerno hidracijo to pospešujemo, obenem pa preprečujemo nastanek vozlov. Lasje dobijo naraven sijaj in so gostejši.

Izdelki, ki vlažijo vaše lase

Ena najbolj učinkovitih in ekonomičnih naravnih rastlin, primernih za nego las in lasišča, je aloe vera. Vsebuje veliko hranil, zato je njena dobrodejna učinkovitost skorajda brezmejna.

Izdelki na osnovi aloe vere: krepijo lase, preprečujejo izpadanje las.

Nekatere prednosti uporabe vlažilnih izdelkov: preprečujejo izpadanje las, s hranilnimi vrednostmi negujejo lasišče in preprečuje pojav prhljaja, skrbijo za optimalen razvoj lasnega tkiva in pomagajo pri obnovi las.

Ali se lahko aloe vera bori proti plešavosti?

Gel po soncu/britju zaradi svojih hranilnih sestavin vsekakor vpliva na preprečevanje pojava plešavosti. Lahko prepreči napredovanje tega kapilarnega stanja, ne more pa odpraviti njegovih vzrokov.

Ob že napredovanem pojavu plešavosti je zelo težko ponovno vzpodbuditi rast las, medtem, ko v začetni fazi tega pojava aloe vera s svojim vsebnostmi krepi lase in preprečuje, da bi se ločili od svojih korenin in izpadli. nega las z aloe vero

Aloe vera las ne le vlaži, ampak jih tudi ščiti

V skrbi za svoje lase je pomembno vnaprej poskrbeti za preprečitev njihovega poškodovanja, zato je ohranjanje njihovega zdravja ključnega pomena. Eden od načinov ja uporaba primernega šampona Šampon za poškodovane lase (Tudi sama ga uporabljam in sem zelo zadovoljna. Lasje so mehki, svilnati, lahki za razčesat…Zelo ga priporočam vsem.), takega, ki revitalizira in hrani lase in ima torej dvofazno negovalno funkcijo.

Priporočljivo je uporabljati specializirane izdelke za krepitev kapilarnega tkiva z osnovno sestavino aloe vero, saj bo tako njihov koristen vpliv na lase hitreje opazen.

Ni vselej najbolj smiselno uporabljati izdelke s funkcijo »3 v 1«, saj jih lahko nanašate tudi enega za drugim. Pomembno je namreč, da uporabljate te tri izdelke (Šampon za poškodovane lase,Maska za lase,Balzam za lase) s kakovostnimi hranili za lepoto in zaščito las in se tako se izognete dolgotrajnim poškodbam.

Blog je napisala: Teresa Marrero Ruben

Prevedla: Mateja Ribič