Masaža z aloe vero

Masaža z aloe vero in njene prednosti

masaža z aloe vero masažni gel mrzlo toplo aloe veraMasaže so vrsta terapije, ki se že tisočletja izvajajo za izboljšanje stanja in sproščanje telesa in duha. Izvajajo se na različne načine, z ritmičnem drgnjenjem, gnetenjem in enakomernim udarjanjem po delih telesa. Z masažo dosežemo sproščanje zategnjenih in bolečih tkiv in mišic.

Masaža poskrbi tudi za odplavljanje odpadnih snovi iz telesa, zmanjša raven stresnih hormonov, uravnava krvni tlak, izboljša spanec, napenja kožo in izboljša splošno odpornost organizma.

Pomembna podrobnost dobre masaže je izbira ustreznega sredstva za njeno izvajanje.

Več o masaži

Najpogosteje se za izvajanje masaže uporabljajo olja. Mandljevo olje je primerno za vse sproščujoče vrste masaž in vse tipe kože, Arganovo olje je odlično za sproščanje napetosti hrbta in za čvrstost kože.

Zelo priporočljive in pogosto uporabljene pa so tudi kreme in geli, ki vsebujejo dodatne terapevtske učinkovine, obenem pa naredijo kožo napeto in gladko.

Aloe vera gel za masažo

Aloe vera je v svetu masaž ena bolj zaželenih rastlin zaradi številnih koristnih učinkovin, s katerimi je mogoče doseči večjo sprostitev in hitrejše okrevanje tkiv. masaža z aloe vero gel toplo mrzlo

 Izdelki iz gela aloe vere za masažo

Masažni gel mrzlo – toplo aloe vere je zelo primeren za doseganje sprostitve pri masaži in s tem lajšanje bolečin v mišicah. Ta gel pogosto uporabljajo športniki in tisti, ki so izpostavljeni ekstremnemu stresu ali preobremenitvi.

Glavna značilnost gela je, da s svojim hladilnim učinkom deluje pomirjujoče, vlažilno, protivnetno. S svojim delovanjem ima zelo dober vpliv na regeneracijo tkiva, omogoča boljšo prekrvavitev, blaži utrujenost. Gel vsebuje meto, ki pomaga pri lajšanju bolečin.

Aloe vera krema Krema za telo z Aloe vero je izdelek, ki se uporablja bolj usmerjeno za nego kože zaradi prodora njenih lastnosti z namenom izboljšanja njenega estetskega videza. Za razliko od Masažni gel mrzlo – toplo za večjo asimilacijo njenih lastnosti ni nujno, da je hladna, ampak že ob nanosu prodira skozi pore kože in tako deluje nanjo.

Ta krema se pogosto uporablja pri masaži rok, hrbta in stopal. Ob dobri masažni tehniki lahko razbremeni pritisk, vendar nima enakega učinka kot hladilni gel (Masažni gel mrzlo – toplo), ki je zasnovan prav v ta namen.

Prednosti uporabe gela ali kreme na osnovi aloe vere pri masažah:

  • pomaga koži, da ima večjo elastičnost
  • izboljša prekrvavitev
  • hitro razbremeni mišično utrujenost
  • razbremeni čustven stres
  • ima pomirjujoč učinek
  • vpliva na obnovo hranil v koži