Lakh v boju proti aknam

paket lakhV naši ponudbi imamo izdelke linje Lakh (Paket za zdravljenje aken). Izdelki so narejeni za zdravljenje mozoljavosti in aken.

Razlika med aknami in mozolji je, da so akne obolenje kože, mozolji pa so eni od simptomov.

Akne se pojavijo zaradi prizadetosti kožnih lasnih mešičkov in oljnih žlez.

Pod kožo so naše pore povezane z žlezami, ki tvorijo sebum, kožno maščobo. Žleze in pore so povezane s kanalom, znanim kot folikel s tankimi dlačicami, ki rastejo na površini kože. Ko se sebum in odmrle kožne celice združijo skupaj, tvorijo čep v foliklu. Bakterije v čepu povzročajo vnetje, kar vodi do rdečih mozoljev v aknah.

Pri naravni in ekološki kozmetiki so pomembne najboljše sestavine.

Aktivne sestavine v izdelkih Lakh Laboratory so:

O Aloe veri in olju čajevca sem že pisala tako, da bom njun opis tukaj izpustila.

Piskavica – Trigonellagrško seno

Piskavica z znanstvenim imenom Trigonella foenum-graecum, imenujejo pa jo tudi “ptičja noga” in “grško seno”. Član družine graha, naravno raste v Evraziji, v Sredozemlju in na Kitajskem. Enoletnica, ki zraste od 40–90 centimetrov visoko, ima majhne okrogle liste z bledo rumenimi ali sivo belimi cvetovi. Semenski strok raste poleti, pri čemer vsak vsebuje nekje od 10 do 20 rumenkasto rjavih semen.

Zgodovina piskavice

Piskavica, ki se je stoletja uporabljala v tradicionalni arabski, grški in indijski medicini za zdravljenje težav s kožo in povečanje libida, je služila tudi kot začimba za hrano v Egiptu, Indiji in na Bližnjem vzhodu. Po besedah dr. Deepaka Chopre, avtorja knjige “Healing Remedies,” je piskavica najprej pritegnila pozornost kmetov, ki so opazili, da je bolno govedo jedlo le to rastlino, ko sicer niso hoteli zaužiti ničesar drugega. Kmalu je zelišče postalo znano kot pomoč pri prebavi in kot odvajalo.

Piskavica ima tudi dolgo zgodovino terapevtske uporabe za zdravljenje in lajšanje vnetij. Ker vsebuje močne antioksidante, ki prinašajo pomembne koristi pri zdravljenju bolezni jeter in trebušne slinavke, se piskavica uporablja tudi za zdravljenje motenj prebavnega trakta, sladkorne bolezni in kožnih bolezni.

Zaradi svojih tonizirajočih, revitalizirajočih in regeneracijskih lastnosti ima izjemne koristi za kožo obraza. To je mogoče kombinirati z drugimi kozmetičnimi izdelki, ki se uporabljajo pri negi obraza, in nemalokrat se jo uporabi kot osnovno sestavino naravnih izdelkov za nego kože. S svojimi antioksidativnimi učinki preprečuje pojav prvih gub, že nastale gube pa gladi in pripomore k bolj sijoči koži obraza. Zelo se jo priporoča pri zdravljenju aknaste in ekcematozne kože.

Glinaglina

Ko iščete učinkovite sestavine za nego kože, zemlja morda ni prva stvar, ki vam pride na misel. Toda gline (ki so v bistvu vrste nečistoč) so dobro znane po svojih neverjetnih čistilnih lastnostih. Naravne gline se na koži uporabljajo že stoletja in so še danes priljubljena sestavina izdelkov.

Na splošno so gline mehke, drobnozrnate mineralne snovi. Obstajajo različne vrste gline, ki se razlikujejo po sestavi glede na izvor. Čeprav se lastnosti vsake gline razlikujejo, se najpogosteje uporabljajo pri negi kože zaradi svoje lastnosti vpijanja. Glina, nanešena na kožo, iz nje izvleče odvečno maščobo in jo očisti.

Gline se glede na svojo sestavo razlikujejo v primernosti za posamezen tip kože. Na primer kaolinska glina je drobnozrnata glina z blagimi vpojnimi lastnostmi, zaradi česar je boljša za suho do normalno kožo. Po drugi strani imata francoska zelena glina in bentonitna glina močnejše vpojne lastnosti, zaradi česar sta primernejši za mastno kožo.

Gline so najboljše za normalen in bolj masten tip kože, ker s svojim delovanjem vpijajo vlago. Pri suhi koži se lahko glinene izdelke prav tako uporablja, vendar je priporočljiv izbor, mehkejše gline.

Glina, uporabljena v izdelkih Lakh, ima visoko vsebnost železa in je izjemno učinkovita pri zdravljenju težav z aknami in mozolji.

Kamilicakamilica

Prava kamilica (Matricaria recutita ali Matricaria chamomilla) raste po vsej Evropi, v območjih Azije in tudi v predelih Severne Amerike in Avstralije z zmernim podnebjem.

Prava kamilica zraste 15–60 cm visoko. Uporabni del prave kamilice je njen cvet.

Egipčani, Rimljani in Grki so cvet uporabljali za zdravljenje številnih bolezenskih stanj, kot so slabost, bolečine, vnetja, kožne bolezni in rakava obolenja. Pravzaprav so stari Egipčani kamilico posvetili bogovom, saj so verjeli, da lahko tako bolj pomaga pri odpravljanju zdravstvenih težav.

Španci so kamilico uporabljali tudi kot aromo za pripravo pijače šeri, Rimljani pa so kamilico dajali v kadila ali jo srkali kot zdravilen napitek.

S svojimi lastnostmi kamilica pomaga pri blaženju psihičnih in telesnih tegob, nudi pa tudi nemalo blagodejnosti za nego kože.

Kamilica je zato bistvena zaveznica pri aknah, saj njene učinkovine aktivno sodelujejo pri globinskem čiščenju kože in odstranjevanju bakterij.

Salicilna kislina

Salicilna kislina (po latinskem izrazu salix za vrbo, saj jo pridobivajo iz njenega lubja) spada med monohidrpksibenzojske, fenolne in betahidroksi kisline. Po zgradbi je je zelo podobna bolj znanemu aspirinu. Salicilno kislino najdemo tudi v nekaterih drugih rastlinah. Ena od teh je aloe vera.

Kako salicilna kislina vpliva na kožo?

Salicilna kislina zdravi akne. S svojim delovanjem zmanjša oteklino in rdečico ter odmaši zamašene kožne pore, zaradi česar se mozolji skrčijo. Zdravi tudi druga kožna stanja tako, da zmehča in zrahlja suho, luskasto ali zadebeljeno kožo, da se jo zlahka odstrani.

Uporaba izdelkov Lakh omogoča, da se mozolji izsušijo.

Retinolretinol

Retinol je oblika vitamina A. Nekateri ga imenujejo vitamin A1. V zadnjih letih je retinol pridobil priljubljenost na trgu izdelkov za nego kože, saj zavira staranje, poskrbi za boljši izgled kože, njenega tena in seveda zaradi ugodnih učinkov na akne.

Retinol je na voljo kot tekoči serum, gel, krema (Krema z retinolom).

Retinol deluje na več načinov. Na skrajni zunanji plasti kože (epidermis) poskrbi za luščenje odmrlih kožnih celic, odstranjevanje nečistoče in odvečne maščobe iz kožnih por, s čimer pomaga pri preprečevanju nastanka mozoljev.

Deluje tudi tako, da vam dobesedno zleze pod kožo, za razliko od mnogih drugih zdravilnih pripomočkov za akne. Drobne molekule prodrejo v srednji sloj vaše kože (dermis), kjer retinol spodbuja proizvodnjo kolagena in elastina.

Obe spojini delujeta proti na aknasti koži tudi tako, da sčasoma zmanjšata videz por in brazgotin, povzročenih z aknami.

v boju proti aknam naravna kozmetikaNaš nasvet za nego kože, ki jo prizadenejo akne je:

Najprej očistimo obraz s čistilnim sredstvom (Čistilo za obraz proti aknam) in ga nato speremo s toplo vodo.

Na posušeno kožo nanesemo kremo (Krema za obraz proti aknam). Postopek izvajamo zjutraj in zvečer.

Uporabimo tudi kremo za lokalno izsušitev aken (Krema proti aknam). Nanesemo jo povsem na tanko na predele, prizadete z aknami, in pustimo delovati čez noč.