Koža po britju

Občutljiva koža po britju? Z aloe vero boste rešili ta problem.

koža po britju aloe veraAloe vera je blagodejna naravna snov za naše telo, za našo kožo in seveda za naš obraz. Čudovit učinek ima predvsem na pravkar obritih predelih kože.

Britje je agresiven poseg in koža po britju je nadražena. Nemalokrat se posledice kažejo v obliki rdečice, srbenja in izsušenosti.

Za preprečevanje nadraženosti kože po britju so v uporabah losijoni, kreme, balzami.

Pogosta dilema: kaj nanesti na kožo po britju? Trg je prepljavljen z različnimi sredstvi za po britju, tudi takimi z usmerjenimi učinki (npr. z učinkom za zaviranje rasti dlak – pri damah), kar pa ima zagotovo neprijetne posledice na koži.

Dobro je posvetiti malo več pozornosti izbiri izdelka za nanos na kožo po britju. Z izbiro sredstva izdelanega na osnovi aloe vere, ki kožo pomirja in jo hidrira, ne morete zgrešiti.

Zato je ena boljših rešitev za preprečevanje nadraženosti kože po britju uporaba Krema za po britju ali Gel za po britju / soncu 50 ml, za dame pa Gel Aloe vere in šipka.

Z britjem prizadeto območje kože krema hidrira, mehča in pomirja. Poleg takojšnjega boljšega občutka na koži je tudi vsako naslednje britje lažje, prijetnejše.

Poleg aloe vere vsebuje še tri pomembne sestavine: glicerin, alantoin in bisabolol, ki pomagajo ohranjati kožo zaščiteno tudi po več dni.

Priporočamo vam postopek britja z izdelki na osnovi aloe vere:

  1. korak: z milom aloe vere Milo iz Aloe vere ali Ročno delano milo si umijte predele kože, ki jo boste brili. Čista in hidrirana koža bo lažje prenesla britje.

  2. korak: Nanesite sredstvo za britje na osnovi aloe lahko tudi samo gel aloe vere Aloe vera gel

  3. korak: Obrijte se kot običajno.

  4. korak: Po britju si umijte obraz z veliko vode (dame noge) in nato nanesite aloe vero Krema za po britju ali Gel Aloe vere in šipka. Pustite na obrazu ali nogah, dokler se popolnoma ne vpije. Ustvarjena zaščitna plast bo preprečila pojav draženja.

Ob sledenju tem napotkom bo vaša koža bolj zdrava, lepša in zaščitena.

Blog je napisala: Teresa Marrero Ruben

Prevedla: Mateja Ribič