Kdo smo?

O NAMA Peter in Mateja sva lastnika Podjetja za distribucijo in prodajo, ustanovljeno septembra 2021.

Želela sva ponuditi finančno dostopnejšo naravno kozmetiko. Skoraj vsi v družini imamo problematično, občutljivo kožo in zato uporabljamo le čim bolj naravne izdelke. Mož ima alergijo na vodo iz vodovoda, saj ga zaradi visokega ph koža srbi, starejša hči ima zelo hrapavo, naježeno kožo, najmlajši pa se je zaradi alergij pojavil atopični dermatits.

Odkrili smo, da nam zelo pomaga gel aloe. Mama-tašča je nekaj let živela na otoku v južni Dalmaciji. Tam je imela na vrtu precej aloje in je iz njenega gela izdelovala kreme ter nam jih pošiljala. Tedaj smo ugotovili, kako so nam te kreme olajšale kožne težave. Zaradi spleta okoliščin aloje nima več na razpolago in ne izdeluje več kremic.

V iskanju proizvajalca naravne kozmetike z veliko vsebnostjo aloe vere sva naletela na firmo Ejove s Kanarskih otokov. Naročila sva nekaj izdelkov, ki so se izkazali za uspešen nadomestek domačih izdelkov… in se odločila njihove izdelke ponuditi v Sloveniji.

Vzpostavila sva stik z podjetjem Ejove in dogovorili smo se za sodelovanje.

V želji večjega nabora izdelkov tako sedaj v najini spletni trgovini ponujava izdelke že treh podjetji:
Ejove, Lakh in Etheral.

Pritegnilo naju je tudi dejstvo, da kozmetika ni testirana na živalih in da se spoštuje odnos do okolja.
Pozdravljava namreč izogibanje uporabi parabenov in uporabo embalaže, ki ima pri razgradnji čim manjši vpliv na okolje.

Z aprilom 2023 pa sva postala nova lastnika spletne trgovine Insa Kids in nanjo prenesla tudi izdelke iz najine dosedanje spletne prodaje.

Ob oznanitvi Ines, ustanoviteljice spletne prodaje Insa kids, o spremembi svoje dejavnosti, se nama je porodila ideja o združitvi izdelkov iz njene ponudbe z najino ponudbo.

Razlog: pritegnila naju je bosonoga obutev … ker sva oba od nekdaj rada hodila bosa in že vrsto let v glavnem nosimo takoimenovane bosonoge čevlje. Da otrok, ki dejansko VSI najraje hodijo bosi, niti ne omenjam!

Imava še tretjo dejavnost: turizem. Oddajava prenovljeno hišo iz leta 1734 v vasi Podhom pri Bledu. Vse tri dejavnosti so tako povezane z naravo.

Podhom

Kdo sva, kaj so najini hobiji?

Mateja: V prvi vrsti sem mama trem sončkom, žena. Zgovorna, nasmejana Primorka.

Svojo poslovno pot sem pričela že pred leti: najprej z dejavnostjo čiščenja objektov, nato s promocijami za izdelke različnih naročnikov. V podjetništvo sem vpeta že od mladosti, saj sta bila tudi oba moja starša samostojna podjetnika z dejavnostjo čiščenja.

Rada imam naravo, živali, morje. Rada šivam gobeline in pečem torte. V zadnjem letu pa sem se navdušila še nad restavriranjem starega pohištva. Staro pohištvo in kmečke hiše so mi bile že od nekdaj všeč.

Peter: Otroci, žena – ni mi dolgčas. Rad imam naravo, živali, morje in ker ni pravega Dolenjca brez vinograda, je moj glavni hobi vinogradništvo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja