KAJ POMENI ŠTEVILKA SPF

Dan na plaži je nepopoln brez tistega občutka kreme za sončenje na koži, njenega vonja in tistih belih lis na ličkih otrok, ki ščitijo njihovo nežno kožo pred sončnimi opeklinami. Tako so nas naučili, vcepili so nam v zavest potrebo po kremi za sončenje z visokim SPF.kaj pomeni spf blog

Kaj pomeni uporaba kreme za sončenje s SPF?

Ali krema za sončenje z visokim SPF (zaščitni faktor) bolje ščiti kožo kot kreme z nižjim SPF?

Številka SPF vam pove, koliko časa bi sončno UV sevanje lahko trajalo, preden bi vaša koža pordela. V primeru s SPF 30 bi bila izpostavljenost soncu lahko 30-krat daljša, da se opečete, kot če ne bi uporabili kreme za sončenje s tem faktorjem.

SPF 30 omogoča, da približno le 3 odstotke UVB žarkov prodre v vašo kožo.

Ultravijolična svetloba je za človeka nevidna, ker ima krajše valovne dolžine od svetlobe, ki jo vidimo.

Izdelki s tovrstno zaščito so tudi v naši ponudbi: KREMA ZA ZAŠČITO PRED SONCEM SPF 20 in Krema za sončenje SPF 30.

Kako lahko poskrbim za svojo kožo po sončenju oziroma daljši izpostavljenosti soncu?

Če želite, da si koža opomore od izsušitve zaradi izpostavljenosti soncu, je priporočljivo slednje:

  • Poskrbite za hidracijo kože

Najboljši način za pripravo kože in ohladitev telesa je hladen tuš ali kopel. Kožo bo pomiril in jo pripravil na vlaženje.

  • Navlažitev

Gel Aloe vera Gel po soncu/britju ali Organski gel Aloe vere po sončenju vlaži vašo kožo in jo pomaga ohranjati prožno in vlažno, obenem pa je to del procesa zaščite vaše kože. kaj pomeni spf številka

Kako lahko aloe vera pomaga koži po sončenju?

Vsakdo, ki je bil kdaj na soncu dlje časa, bo vedel, kakšen je tedaj občutek na koži. Koža je izsušena, nagubana in neredko opečena, če ste predolgo zunaj brez ustrezne zaščite.

Če ste ljubitelj sonca, ne skrbite! Aloe vera gel Aloe vera gel je čudovit za nego kože, ki je bila predolgo izpostavljena soncu.

Aloe vera namreč vsebuje 19 od 20 aminokislin. Te aminokisline zmehčajo utrjene kožne celice in pomagajo pri vlaženju kože v njenih globljih plasteh. Prav tako spodbuja proizvodnjo kolagena, ki je bistvenega pomena za obnovo kože in izboljša njeno naravno elastičnost, ki jo je ob sončenju morda izgubila.

Če imate sončne opekline, bodo protibakterijske lastnosti aloe vere preprečile morebitne okužbe, njene vlažilne lastnosti pa bodo pomagale preprečiti luščenje kože. Odličen je tudi pri zmanjševanju vnetja in pomaga pri lajšanju dražečega občutka na koži po dnevu na soncu.

Zakaj je aloe vera boljša od drugih sestavin po sončenju?

Negovanje vaše kože z aloe vero ima dokazane koristne in blagodejne učinke na vašo kožo.

Najboljši izdelki za nego kože po sončenju so tisti, ki ne samo naredijo kožo mehko in voljno, ampak dejansko vplivajo na njeno regeneracijo. Točno to počne aloe vera.

Naravni izdelki za nego kože so vedno boljši od tistih, ki so obremenjeni s kemikalijami. Če ste ljubitelj plaže, bodo izdelki, ki jih nanesete na kožo, skupaj s kemikalijami odplavali v ocean in ostale vode in imeli škodljiv vpliv na vodne ekosisteme. Če ne želite škodovati sebi in okolju, se držite naravnih izdelkov, kot je aloe vera Organski gel Aloe vere.