Karitejevo maslo

10,00

  • Vlaži
  • Zmanjšuje vnetje
  • Gladi kožo
  • Zagotavlja esencialne maščobne kisline
  • Uporaba v kulinariki

Na zalogi

DODATEN OPIS

Karitejevo maslo je maščoba, pridobljena iz semen in jedrc karitejevega drevesa (karite). Drevo karite je doma v Zahodni Afriki in Podsaharski Afriki. Njegovo maslo se že stoletja uporablja tako za notranjo kot zunanjo uporabo za pomiritev kože.

To starodavno afriško zdravilo je po videzu umazano bele barve in trdno pri sobni temperaturi. Po nanosu na kožo se hitro vpije vanjo, kože ne pusti mastne in s tem tudi ne maže oblačil.

Je kot superhrana za kožo in ga že leta uporabljajo za izboljšanje stanja kože in las. Ima tudi dolgo zgodovino medicinske uporabe, na primer pri oskrbi ran in celo pri zdravljenju gobavosti.

Karitejevo maslo ima močan vonj po oreščkih, po zemeljskem medu, verjetno zaradi cimetove kisline. Vendar brez skrbi: po nanosu na kožo ni več zaznati tega vonja po karitejevih oreščkih.

Kakšne so torej prednosti surovega karitejevega masla?

Karitejevo maslo je več kot le prijeten losjon ali maslo za suho kožo. Je bogat s hranili in lahko pomaga pri nekaterih kožnih obolenjih.

Vlaži – koncentracija naravnih vitaminov in maščobnih kislin v karitejevem maslu deluje na kožo neverjetno hranilno in vlažilno. Neguje suho kožo in pomaga zaščititi naravno kožno maščobo.

Zmanjšuje vnetje – zaradi cimetove kisline in še nekaterih drugih sestavin deluje karitejevo maslo protivnetno. Zlasti spojina lupeol cinamat zmanjša vnetje kože in celo pomaga preprečevati kožne mutacije. Njegove protivnetne lastnosti so koristne v boju proti aknam.

Gladi kožo – Karite pomaga pri naravni proizvodnji kolagena in s preprečevanjem izsušitve neguje kožo. Pri dolgotrajnejši uporabi veliko ljudi poroča o mehkejši in krepkejši koži ter zmanjšanju pojava gub.

Zagotavlja esencialne maščobne kisline – Karitejevo maslo je edinstveno zaradi profila maščobnih kislin. Poleg cimetove kisline karite vsebuje oleinsko, stearinsko, linolno, palmitinsko, arahidno in linolensko kislino.

Karitejevo maslo, ki se pogosto uporablja v afriški kuhinji, je tudi zelo hranljivo, zato ga lahko uporabljamo kot zdrav nadomestek za mnoga druga jedilna olja ali mast.

Ime: SHEA BUTTER (Butyrospermum parkii butter) – Karitejevo maslo
Država porekla: Burkina Faso
Količina: cca. 100g (cena je za 100g) Pri naročilu masla prosim, počakajte s plačilom, da vam sporočimo točen znesek, saj niso masla iste gramature.

Masla v naši ponudbi so 100% naravna, organska – imajo certifikat in so primerna za uporabo v kulinariki.

ekološko

Ekološki certificiran izdelek