Eterično olje Ingverja

15,00

 • za izboljšanje krvnega obtoka
 • za dvig razpoloženja
 • za bolečine v mišicah in sklepih…

Na zalogi

Šifra: Ingver Kategorija:

DODATEN OPIS

Eterično olje ingverja ali olje ingverjeve korenine je pridobljeno iz korenine zelišča Zingiber officinale, bolj znanega kot ingver, ki je poimenovana po grški besedi “zingiberis”, kar pomeni “v obliki roga”. Ta cvetoča trajnica spada v družino rastlin, ki vključuje kurkumo in kardamom. Doma je na jugu Kitajske, vendar se je njegova rast razširila na druge dele Azije, v Indijo, na Moluške otoke – znane tudi kot otoki začimb, v zahodno Afriko, Evropo in na Karibe.

Ingverjeva korenina se že tisočletja uporablja v ljudskem zdravilstvu zaradi njene sposobnosti lajšanja vnetja, vročine, prehlada, dihalnih težav, slabosti, menstrualnih težav, želodčnih tegob, artritisa in revmatizma.

Ingverjevo olje si je s toplim, sladkim, lesnim in začinjenim vonjem, ki ima poživljajoč učinek, zlasti če ga uporabljamo v aromaterapiji, prislužilo vzdevek »Olje opolnomočenja« zaradi navdihujočega občutka samozavesti.Eterično olje ingverja

Uporaba:
 • Za izboljšanje krvnega obtoka in zdravja srca dvakrat dnevno vtrite eno do dve kapljici eteričnega olja ingverja v predel srca.

 • Za bolečine v mišicah in sklepih dvakrat na dan vtrite dve do tri kapljice olja na potrebno področje.

 • Za dvig razpoloženja in občutka poguma dodajte dve do tri kapljice v difuzor ali vdihnite iz embalaže dvakrat na dan.

 • Za slabost razpršite dve do tri kapljice ingverjevega olja ali eno do dve kapljici nanesite in vtrite na predel želodca.

 • Za nizek libido razpršite dve do tri kapljice ingverjevega olja ali nanesite eno do dve kapljici na stopala ali spodnji del trebuha.

 • Da bi pospešili prebavo in se znebili toksinov, dodajte dve do tri kapljice ingverjevega olja v toplo vodo za kopel.

 • Za lajšanje težav z dihali pijte ingverjev čaj ali dodajte eno kapljico eteričnega olja ingverja v zeleni čaj dvakrat na dan.

 • Za zdravljenje bruhanja dodajte eno kapljico ingverjevega olja v kozarec vode ali skodelico čaja in počasi pijte. Enako storite pred potovanjem, če ste nagnjeni k slabosti med vožnjo.

 • Za kuhanje: začnite z majhnim odmerkom (ena ali dve kapljici) ki ga dodajte vsakemu obroku, ki zahteva ingver.

Količina: 10 ml

Latinsko ime: Zingiber officinale – Ingver EO
Države izvora: India
Vonj: Ima sladek, začinjen, lesen in topel vonj.
Način pridobivanja: pridobljeno z destilacijo vodne pare iz Zingiber officinale.
Posebna opozorila: Eterična olja so zelo koncentrirana in zato niso primerna za dojenčke in za nosečnice. Vedno jih odmerjamo zmerno in poskrbimo, da čisto eterično olje (koncentrat) ne pride v stik z očmi, sluznico ali odprtim ognjem. Hranimo jih zaščitene pred svetlobo, mrazom in izven dosega otrok. Pri občutljivih ljudeh lahko povzroči draženje kože.

Vsa eterična olja v naši ponudbi so 100% naravna ekološka primerna za uporabo v aromaterapiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

ekološko

Ekološki certificiran izdelek