Bolna koža? Ugotovite, kako se izogniti kontaminaciji

Koža je naš največji telesni organ, ki pokriva, varuje in ščiti vse ostale organe pred zunanjimi dejavniki, zato je ključnega pomena ohranjati jo v najboljšem stanju.

Kožna obolenja, kontaminirana koža

V želji ohranjanja splošnega dobrega počutja in zdravja moramo poskrbeti, da naša koža ostaja zdrava.

Kaj se zgodi s kožo, ko jo zanemarimo?

Koža začne izgubljati svojo prožnost, slabša se njena funkcija zaščite ostalih organov, spremeni se njen videz.

Veliko je vzrokov, ki povzročijo kontaminacijo kože. To so lahko čistilna sredstva, cigaretni dim, manj primerni ogrevalni sistemi, onesnaženo ozračje ….

Posledice kontaminiranosti kože

Pojavijo se izrazitejše, globlje gube, spremeni se ton kože. Koža izgubi svoj sijaj, postane motna, suha, pojavijo se lahko bolezni kot so luskavica ali dermatitis, pojavi se pomanjkanje vitaminov C in E v njeni povrhnjici.Koža

Preprečevanje oziroma zdravljenje obolele kože

Kontaminacijo kože lahko preprečimo z njenim rednim negovanjem in skrbno izbiro sredstev za njeno vsakodnevno nego. Izdelki za nego kože morajo zagotavljati koži zaščito pred zunanjimi vplivi, jo hraniti in hidrirati, da bo lahko uspešno opravljala funkcijo zaščite naših ostalih organov. Odločitev za kreme (Krema za telo z Aloe vero), mazila, gele (Aloe vera gel) in losjone na osnovi aloe vere je nedvomno odlična izbira.

Aloe vera je naravna sestavina, bogata z minerali, vitamini in hranili, ki koži omogočajo obnavljanje tkiva in optimalno hidratacijo. Pomaga tudi pri obnovi že kontaminiranega kožnega tkiva. V tem primeru je za dosego dobrih in tudi vidnih rezultatov potrebna daljša in vztrajnejša uporaba izdelkov na osnovi aloe vere. V naši ponudbi je veliko izdelkov na osnovi aloe vere – vabljeni k ogledu ponudbe.

Z aloe vero ohranjamo kožo zdravo!

Aloe vera je za kožo izjemno hranilo, saj povrhnjici in drugim plastem kože zagotavlja potrebne sestavine za ohranjanje odpornosti in prožnosti, obenem pa kožo ščiti pred napadi zunanjih dejavnikov.

Blog je napisala: Teresa Marrero Ruben

Prevedla: Mateja Ribič