Aloe vera serumi

Mazila za kožo na osnovi aloe vere

Mazila s svojimi hranilnimi snovmi dobrodejno vplivajo na našo kožo, ščitijo povrhnjico pred zunanjimi vplivi in tako prispevajo k bolj zdravi koži in njenemu lepšemu videzu.

krema aloe veraAloe vera serumi

Aloe vera mazilo, znano tudi kot aloe vera serum, je eden najboljših zaveznikov pri negi kože celega telesa. Ta snov je obdarjena z različnimi hranili, kot so vitamini in minerali, ki so ključnega pomena pri obnavljanju kože. Poleg tega ima tudi vlažilne lastnosti, zato vpliva na sijoč izgled kože.

Serumov je več vrst in dobro je vedeti kaj več o temu, preden se odločimo za uporabo katerega izmed njih.

Vrste serumov:
  • Obrazni serum je najbolj prodajano mazilo. Njegova nega je osredotočena na kožo obraza, zato ima manj agresivne učinkovine, ki stremijo k obnovi poškodovanih tkiv. Tvori tudi zaščitno plast, ki pomaga ščititi povrhnjico.  Serum za obraz serum za obraz
  • Serum za lase je izdelek, ki se uporablja predvsem za nego las. Krepi tkiva, zato vzpodbuja rast las, preprečuje njihovo izpadanje in zmanjšuje možnost za pojav plešavosti. Priporočena je njegova redna uporaba.
  • Serum za telo deluje maksimalno hidratantno. Pri tovrstnih mazilih je hialuronska kislina kot dodatna sestavina tista, ki pomembna vpliva na optimalno hidratacijo v kožnem tkivu. Vsebuje tudi znatne količine vitaminov C in D, zato je odličen za nego kože.
  • Kompleksni serum je pravzaprav najbolj popolno mazilo. V njem je vrsta učinkovin, ki vplivajo na pomlajevanje epidermalnih tkiv. Pogosto ga priporočajo starejšim ljudem, ki želijo ohraniti prožnost kože.
  • Bio-serum za oči je organsko zasnovano mazilo za nanašanje okoli oči. Ta predel je še posebno občutljiv in se zlahka obarva. Zato ta serum vsebuje sestavine, ki delujejo takoj. Vlažijo, tonirajo in ščitijo kožo in s tem preprečujejo morebitno poslabšanje stanja.. Krema za okoli oči
Kakšen serum bi izbrali?

Poznavanje vrst serumov je ključnega pomena za izbiro in njihovo pravilno uporabo. Za dosego dobrih rezultatov je potrebnih več ciklov dnevne uporabe, saj le tako dosežemo hitrejšo regeneracijo tkiv in izboljšanje stanja kože.

V primeru poškodovanih las in kože je priporočljivo začeti z nanašanja seruma dvakrat na dan in sicer zjutraj in zvečer.

Ob izboljšanem stanju nadaljujemo z enkrat dnevnim nanosom, z namenom preprečitve morebitnih poškodb na tkivih pa lahko zadostuje tudi, da ga uporabimo enkrat ali dvakrat v treh dneh.. Tako boste z njegovimi učinki ohranili popoln videz kože.

Blog je napisala: Teresa Marrero Ruben

Prevedla: Mateja Ribič