Aloe vera I. del

Študija objavljena v Etiopskem žurnalu zdravja in znanosti je pokazala, da lahko uporaba aloe vere kot ustne vodice pomaga zmanjšati zobne obloge in preprečuje vnetja dlesni. Izkazalo se je, da je pri tem enako oz. bolj uspešna kot običajna ustna voda za izpiranje ust, ki vsebuje kemično spojino klorheksidin.

Gel aloe vere, ki ga pridobivajo iz listne sredice, naj bi vseboval več kot 240 koristnih sestavin. Aloe vera naj bi bila odlična za mnogo stvari: zdravljenje in nego kože in las, za boljšo prebavo, celjenje ran pri opeklinah, zdravljenju kožnih vnetij in luskavice, za zdravljenje aken. Prav tako je nepogrešljiva pri odpravljanju glivičnih obolenj kože, pikih žuželk in ekcemih. Odlično se obnese tudi pri zdravljenju športnih poškodb kot so zvini, pretegnjene mišice in vnete kite.

Pomoč pri vnetih očeh:

Eden izmed najpogostejših vzrokov za vnetje oči je konjunktivitis (vnetje očesne veznice). Vzroke lahko iščemo tudi povsem drugje. Do vnetja oči lahko pride zaradi prepogoste uporabe računalnika ali zaradi pretiravanja pri branju, vnetje pa se lahko pojavi tudi po napornem dnevu, ko so oči zelo utrujene in kot posledica pomanjkanja spanca. Med druge dejavnike tveganja za nastanek vnetja oči uvrščamo:

  • Dražilce iz zraka (kemikalije, dim, smog, živalski prah, cvetni prah),
  • prekomerno drgnjenje oči,
  • vnetje, ki ga povzročijo alergeni ali okužbe,
  • suhost oči,
  • virusne okužbe in prehlad
  • morebitna druga obolenja.

Uporaba gela aloe vere Organski gel Aloe vere pri odpravljanju vnetih oči: žličko gela zmešamo z dvema žlicama vode, v zmes namočimo gazo in jo za nekaj minut položimo na oči.

Aloe vero lahko zaužijemo!

Za uživanje uporabljamo sok, ki ga pridobimo iz listne sredice.  Ta sok razstruplja naš organizem in krepi imunski sistem, saj blagodejno deluje na črevesno floro, izboljšuje prebavo in vaša presnova se bo ob rednem uživanju soka močno izboljšala.

Gojenje aloe vere doma: gojenje doma aloe vera

Če se boste odločili alojo gojiti v zdravilne namene, je potrebno projektu posvetiti nekoliko več pozornosti in izbrati primerno zemljo in gnojila. Vse, kar boste uporabili pri vzgoji, naj bo čim bolj ekološko. Najbolj ji ustreza mešanica humusa, ilovnate zemlje in kremenčevega peska, občasno ji lahko dodate nekaj ekološkega gnojila za sukulente. Če boste alojo uporabljali le kot okrasno rastlino, lahko v trgovini izberete substrat za sukulente. Pri sajenju na dno zmeraj nasujte nekaj peska, ki bo preprečil zastajanje vode, kar prepreči gnitje korenin in s tem propad rastline. Aloja v prostoru vam bo ČISTILA ZRAK.

Vpliv aloe vere na hišne ljubljenčke:

  • Mačke

Ne glede na številne zdravilne učinke ima ta rastlina toksične lastnosti pri mačkah. Čeprav je aloe vera užitna tudi za žvali, je problematičen listni del okoli gela. Ta pri mačkah lahko sproži bruhanje in diarejo.

  • Psikuža aloe vera naravna kozmetika

Uporaba aloe vere pri psih zahteva kar nekaj previdnosti, saj niso vsi deli zanje primerni: na primer bel izcedek, ki priteče iz rastline ob prelomu, je zanje strupen. Kljub temu so določeni deli rastline izjemno koristni za kužke, pa vendar je priporočljivo, da uporabljamo Pri psih gel in se tako izognemo morebitni zastrupitvi.

  • Papige

Pri papigah je aloe vera vsestranska. Zelo veliko korist in hitro prvo pomoč nam nudi alojin gel. Pri poškodbah nog, kljuna, pri parih, kjer so samčki agresivni in poškodujejo samičko po perju, glavi. Snovi, ki jih vsebuje aloja, dajejo pozitivne rezultate na povrhnjici in v organizmu papig. Alojo uvrščajo na prvo mesto med izdelke prve pomoči, ki naj bi jo vsak lastnik papige imel vedno pri roki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja